fredag 9 maj 2008

Sivert, nej TACK.

Hur kan Sivert Öholm ens ha fått leda debattprogram på sin tid? Alla har väl sett det klassiska inslagen om den farliga hårdrocken som Sivert höll i. Och när han på sin svengelska ska uttala "W.A.S.P, wi ar satans piopel." och hur han tror sig vinna Sveriges förståelse igenom att låta en stackars unge läsa en egenskriven aftonbön.

New he´s back. Igår var Sivert Öholm gäst i programmet Debatt på SVT. Han var först och främst inbjuden för att sitta och försvara Svt:s sändning av Englas begravning nu på lördag. Han försökte få hela begravningen att fungera som en ventil åt folkets sorg för alla tragiska händelser det här året. Och han tyckte det var orättvist att bara kvällstidningarna skulle ha monopol på tragiska händelser.

Fast nu kommer det som gjorde att Sivert borde tvångs flyttas och sättas i ett läger. Och sen när han vill komma in och handla i sin gamla stad måste han gå igenom ex antal gränsstationer där han förnedras och i värsta fall inte släpps in. Sen kan han få vara med och rösta fast om han inte röstar som vi vill då ska hela världen bojkotta han. Fast, sådant händer ju inte och har inte hänt.

Ja, debatt handlade om att Israel firar sextioårs jubileum som stat i år. Sivert som den Israelvän som han är var med i diskussionen om Israel kan räknas som en demokrati eller inte. Själv tycker jag att det här med demokrati börjar bli ett suddigt begrepp. "Vi måste värna om demokratin" skriker politiker och tar sig för bröstet. Men till vilket pris ska vi ha demokrati?
Att ett land kan gå in och göra vad de vill i ett annat land för dem tycker att de har den bästa demokratin. Det börjar kännas som en ursäkt att starta konflikter med. Man kan ju lätt dra paralleller till kristendomens korståg. Om ni inte är kristna så slår vi er kristna. Om ni inte ser demokratin på samma sett som vi ser demokrati så slår vi in det i er.

Tydligen så räknas inte Palestinas demokrati. Här har man ett av det mest bevakande valet någonsin, Fn och till och med Carl Bild säger att det var så "demokratiskt" det kan vara i et val. Men vad hjälper det när omvärlden inte tycker som vad landets egen befolkning tycker. Här har vi ett folk som dagligen förtrycks av en militärstat. Vi i omvärlden kallar det "krig" men jag har svårt att se det som ett "krig" när ena landet inte ens har en militär. Jag har alltid fått för mig att krig är när två soldater skjuter mot varandra. Så var det i alla gamla filmer och krigslekar man lekte när man var liten. Här har vi en stat med mäktigmilitär styrka, även med kärnvapen tillgångar mot en stat med en förfallen poliskår som inte ens kan ta hand om sina egna brottslingar. Rättvist. Det är klart att aktivister föds när ett frustrerat folk bara blir mer och mer sparkade på medan de ligger ner. Är det konstigt att folket röstar på dem som de tror kan befria dem från all terror? Jag hade gjort det.

Men omvärlden fördömer här demokratin och bojkottar en redan förfallen stat för de har röstat fel.

Tillbaka till Debatt och Sivert. Han sitter rakt uppochner och påstår att folk ljuger när dem kommer med fullständiga fakta. Är det ett bra sätt att debattera. Så fort ingen tycker som du, då ljuger dem. Jag hoppas för SVT:s bästa att de aldrig sätter Sivert Öholm som programledare igen. Och särkilt inte i ett debattprogram.


En svensk fredsaktivist har fått sin käke avslagen av en
israelisk terrorist beväpnad med en flaska.

Bilden är tagen från http://www.takeoverworld.info/israel-palestine.html

Inga kommentarer: